1

Menu

STOŁÓWKA POLECA

16 września 2018r. IZ
JADŁOSPIS 15.10.2018-19.10.2018 r.

Jadłospis może zawierać produkty alergizujące wyszczególnione w "Wykazie Alergenów". Kaloryczność zestawu obiadowego wynosi nie mniej niż 1300 kcal

15.10.2018 r. Poniedziałek
Obiad: ogórkowa z kaszą pęczak 450 g, pieczywo mieszane 100 g,
 pulpety w sosie bolognese 160 g, makaron 250 g, marchewka got. 120 g, kompot 200 g
alergeny: 1,7,9,3

16.10.2018 r. Wtorek
Obiad: jarzynowa z ryżem 450 g, pieczywo mieszane 100 g,
kotlet drobiowy 120 g, ziemniaki 250 g,  surówka z kap. pekińskiej 120 g, kompot 200 g
alergeny: 1,3,7,9

17.10.2018 r. Środa

Obiad:
rosół z makronem i ziel. pietruszką 450 g, pieczywo mieszane 100 g, udko z kurczaka got. w sosie koperkowym 180 g,
kasza jęczmienna 250 g, surówka z ogórka kiszonego 120 g, kompot 200 g
alergeny: 1,7,9,3


18.10.2018 r. Czwartek
Obiad: zupa kapuśniak z białej kap. 450 g, pieczywo mieszane 100 g,
gulasz wieprz.-drob. 160 g, kluski śląskie 250 g,buraczki got. 120 g, kompot 200 g
alergeny: 1,3,7,9

19.10.2018 r. Piątek
Obiad: pomidorowa z lanymi kluskami 450 g, pieczywo mieszane 100 g,
filet z mintaja panierowany w mące 120 g, ziemniaki 250 g, surówka z kiszonej kapusty 120 g, kompot 200 g
alergeny: 1,3,7,9,4



Komentarze ()