1

Menu

STOŁÓWKA POLECA

10 grudnia 2018r. IZ
JADŁOSPIS 10.12.2018-14.12.2018 r.

Jadłospis może zawierać produkty alergizujące wyszczególnione w "Wykazie Alergenów". Kaloryczność zestawu obiadowego wynosi nie mniej niż 1300 kcal


10.12.2018 r. Poniedziałek
Obiad: krupnik jęczmienny 450 g, pieczywo mieszane 100 g,
łopatka wieprz. w sosie szpinakowo-serowym 160 g, makaron 250 g, surówka z ogórka kiszonego120 g, kompot 200 g
alergeny: 1,7,9,3,10,6

11.12.2018 r. Wtorek
Obiad: szczawiowa z ryżem 450 g, pieczywo mieszane 100 g,
kotlet mielony 120 g, ziemniaki 250 g, buraczki zasmażane 120 g, kompot 200 g
alergeny: 1,3,7,9,10,6

12.12.2018 r. Środa

Obiad:
pieczarkowa z makaronem 450 g, pieczywo mieszane 100 g, bitka wieprzowa w sosie własnym 160 g,
kasza gryczana 250 g, surówka z czerwonej kap. 120 g, kompot 200 g
alergeny: 1,7,9,3,10,6


13.12.2018 r. Czwartek
Obiad: zupa wiejska z kiełbasą i białą fasolą 450 g, pieczywo mieszane 100 g,
pierogi z serem 350 g, jogurt nat. z cukrem 30 g, jabłko 1 szt.,  kompot 200 g
alergeny: 1,3,7,9,10,6

14.12.2018 r. Piątek
Obiad: ryżanka z pomidorami 450 g, pieczywo mieszane 100 g,
filet z mintaja w cieście naleśnikowym 120 g, ziemniaki 250 g, surówka z kap. kiszonej 120 g,  kompot 200 g
alergeny: 1,3,7,9,4,10,6


Komentarze ()